Obecní úřad

Obecní úřad Krásná

Telefon:

+420 558 692 205
+420 724 164 574

Adresa:

Krásná 287,
pošta Pražmo 739 04

Úřední hodiny:

Po: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:15
St: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:30

IČ: 00577022
Datová schránka: v5ravp4
Bankovní spojení: 27522781/0100

Chytrá komunikace aktivně zapojuje
občany do dění obce, zvyšuje
informovanost a spokojenost.

» Více informací o mobilním rozhlase

Turistické cíle

Turisté, řidiči: Respektujte dopravní značení i platné předpisy a berte ohled na ostatní – turisty i obyvatele obce. Především zákonná povinnost ponechat při stání na obousměrné komunikaci průjezd v šířce 6 m a na jednosměrné komunikaci průjezd v šířce 3 m je důležitá pro bezpečnost nás všech. Většina katastru obce Krásná se rovněž nachází v CHKO Beskydy, kde je ze zákona zakázáno parkovat jinde než na vyhrazených místech!

Přehled ploch k parkování určených najdete na následujících stránkách:

https://www.pomedvedichtlapkach.cz/category/parkovani/
https://www.pomedvedichtlapkach.cz/parkovani-krasna/

Manuál zodpovědného turisty


 

Lysá hora

Lysá hora (1323 m n. m., v některých zdrojích 1324 m n. m. – o výšku se již dlouho vedou spory) je nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd a Těšínska. Leží na rozhraní obcí Krásná, Malenovice, Ostravice a Staré Hamry. Tento vrch byl také v letech 1939-1945 nejvyšším bodem Protektorátu Čechy a Morava (ačkoliv leží ve Slezsku). Na holém (lysém) vrcholu, na který vede silnice z Krásné, se nachází charakteristický telekomunikační vysílač, meteorologická stanice a několik horských chat.

Zlatník

Horská osada a rekreační středisko v Zadních horách v Moravskoslezských Beskydech, po administrativní stránce spadající pod obec Krásná. Nachází se v údolí mezi vrcholy Zimný, Husarka, Obidová, Travný a Vysoký Rykali. Osadou protéká říčka Mohelnice, do které zde ústí Sihelský a Travenský potok. Osada je turisty hojně vyhledávaná především v zimních měsících. Najdeme zde řadu sjezdovek a vleky. V jižní části směrem k osadě Vyšní Mohelnice se rozkládá lyžařský areál Ski Zlatník-Fela.

Visalaje

Horská osada v Zadních horách v Moravskoslezských Beskydech, na svahu kopce Visalaje (800 m n. m.) na konci 12 km dlouhého údolí mezi Lysou horou, Travným a Bílým Křížem. Nachází se na rozvodí řek Morávky a Mohelnice. Po administrativní stránce spadá pod obec Krásná. V okolí najdeme řadu dalších osad. Podél toku potoka Kumorovec se rozprostírá přírodní památka Obidová, která zároveň odděluje osadu Visalaje od osady Obidová. V zimním období prochází osadou běžecké tratě, dále je zde lyžařské středisko s řadou vleků a sjezdovek

Mohelnice

Horská řeka v Moravskoslezském kraji, přítok řeky Morávky, který odvodňuje malou oblast Moravskoslezských Beskyd v okrese Frýdek-Místek. Mohelnice pramení v Moravskoslezských Beskydech v nadmořské výšce kolem 720 m na jižních svazích hory Obidová (987 m). Potok vytváří k severu směřující údolí mezi masívy Lysé hory (1 323 m) na západě a Travného (1 203 m) na východě. Na Mohelnici leží obce Krásná a Raškovice; a v Raškovicích v nadmořské výšce 410 m potok zleva ústí do řeky Morávky.