Život v obci

Obecní úřad Krásná

Telefon:

+420 558 692 205
+420 724 164 574

Adresa:

Krásná 287,
pošta Pražmo 739 04

Úřední hodiny:

Po: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:15
St: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:30

IČ: 00577022
Datová schránka: v5ravp4
Bankovní spojení: 27522781/0100

Chytrá komunikace aktivně zapojuje
občany do dění obce, zvyšuje
informovanost a spokojenost.

» Více informací o mobilním rozhlase

Adventní zájezd do Krakova

První adventní víkend obec uspořádala zájezd do polského Krakova. Vše naplánovala a zorganizovala děvčata z obecního úřadu, za což jim patří velké díky. Krakovské vánoční trhy jsou vyhlášené a patří k nejhezčím a nejnavštěvovanějším v Evropě. Zájem byl velký a místa v autobuse se velmi rychle zaplnila.

Ráno jsme vyrazili z Krásné a nálada v autobuse byla veselá, postaral se o ni vtipný pan řidič. Věkové rozložení účastníků bylo opravdu široké. Obdivovala jsem zejména rodinu pana starosty, která vyrazila v kompletním složení, včetně jejich juniora v kočárku. Hrdiny byli i starší členové našeho zájezdu, jelikož zvládnout téměř 8 hodin pochodovat městem, bylo náročné i pro ty mladší.

A co jsme všechno viděli? Trhy na hlavním náměstí (Rynek Glowny) jsou velkolepé. Je tam mnoho stánků se zbožím s vánoční tematikou, rovněž o jídlo a pití zde není nouze.  Ochutnali jsme různé polské speciality, zahřáli se svařákem nebo punčem. Atmosféru dokresloval kulturní program.  Podívali jsme se do krásného kostela Nanebevzetí Panny Marie na náměstí. Většina z nás došla až na královský hrad Wawel, někteří zvládli i komentovanou prohlídku a návštěvu židovského města. Draka pod hradem, který chrlí oheň a je symbolem města, jsme také nemohli minout.

Někteří se k autobusu vraceli s plnými taškami vánočních ozdob a dárků, jiní zase měli plné břicho a byli plni dojmů. Zpáteční cesta byla klidná, byli jsme rádi za teplo a možnost odpočinku.

Výlet byl sice náročný, ale stál za to. Výzdoba Krakova mne ale trochu zklamala, čekala jsem něco víc. Možná je to tím, že advent teprve začínal a vše se ještě dolaďovalo. Mohu v klidu říct, že náš krásně osvětlený obecní úřad může konkurovat i výzdobě velkoměst.

 

Autorka článku: Šárka Stýskalová