Život v obci

Obecní úřad Krásná

Telefon:

+420 558 692 205
+420 724 164 574

Adresa:

Krásná 287,
pošta Pražmo 739 04

Úřední hodiny:

Po: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:15
St: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:30

IČ: 00577022
Datová schránka: v5ravp4
Bankovní spojení: 27522781/0100

Chytrá komunikace aktivně zapojuje
občany do dění obce, zvyšuje
informovanost a spokojenost.

» Více informací o mobilním rozhlase

A ještě jednou: Obecní zimní kulturní projekt Veselé večery na Krásné – 2. půle v roce 2023

Druhou sobotu v lednu by nám VesVečer v sále kolidoval s prezidentskými volbami. A přiznáme se bez bití, vzhledem ke kulturně bohatému závěru roku 2022 jsme se ani nestihli dostatečně pověnovat shánění zajímavé kapely. Proto padnulo rozhodnutí lednový večer zrušit a namísto jeho příprav se s dostatečnou časovou rezervou věnovat večeru únorovému.

Únorová akce se měla nést ve znamení folk-rocku. Podobně jako v listopadu nás ale čekalo těžké dilema, ještě v týdnu před akcí byl počet rezervací velmi nízký. Nakonec jsme se rozhodli Veselý Večer 11. února 2023 uspořádat a bylo to dobře! K hostům, kteří si místo v sále rezervovali, přibylo několik návštěvníků bez rezervace a především, kapela F-M band s vlastní i převzatou (rozumějte staré, dobře známé pecky) tvorbou ve výše uvedeném žánru hrála (a zpívala) velmi kvalitně a vytvořila skvělou atmosféru.

A jak jsme tento ročník Veselých Večerů na Krásné v sobotu 11.3.2023 uzavřeli? Čtěte dále.. 😊

Za VeVeKra tým a spolek ZAKr

Tonda Tulach

 

To se povedlo!

Už 10 let uplynulo od prvního „Maškarního MiniPlesu pro dospělé“.

Skupina VeVeKra spolu se spolkem ZAKr uspořádali v sále OÚ vpravdě okázalou akci. Již v předsálí čekal na účastníky plesu uvítací drink. Ples v nádherně vyzdobeném sále zahájil pan starosta, který přivítal přítomné a provázel je svými vstupy celým večerem. Byl to „veselý večer“ s bohatým programem. K tanci a poslechu hrál DJ Luchi eM, také bylo překvapení s vystoupením kouzelníka, nechyběla tradiční pivní štafeta a vyhodnocení nejlepších kostýmů, ke kterému dokonce pan Krauzovič s obecní technickou četou vyrobili „bytelné“ stupně vítězů. Došlo i na skupinové foto všech „maškar“. A že jich bylo! Zlatým hřebem večera byla bohatá tombola, vyčíslená v hodnotě cca 35 000 Kč s více než padesáti hodnotnými cenami od sponzorů, včetně obce. K dispozici nechyběl samozřejmě i dobře zásobený bar. Využita byla i kuchyňka, kde účastníkům vydávala výbornou večeři paní Silva Krauzovičová z Krásenské Studánky. A nejen to, k dispozici byly i chuťovky, jako nakládaný hermelín, utopenci, klobásy a jiné dobroty.

Ples po půlnoci zakončil opět pan starosta, který poděkoval za účast všem hostům, DJovi a všem, kteří se starali o hladký průběh večera. Zvláštní dík patřil sponzorům, kteří poskytli dary do tomboly.

A co závěrem? Užili jsme si „veselý večer na Krásné“ a určitě se budeme těšit opět za rok.

Pavla Čurdová, za pořadatele i za své „maskované přátele“

 

Jelikož se v podstatě jedná o jediný obecní ples, byla letos novinkou snaha oslovit podnikatelské subjekty napříč celou Krásnou s prosbou o podporu ve formě „něčeho“ do tomboly. Velmi i touto formou děkujeme penzionu Beskýdek, Bezručově chatě, Farmě Krásná, Danu Howardovi z občerstvení Visalaje, Chráněné dílně U Dobré naděje, Krásenské Studánce, Lence „Woodlence“ Strnadové z Borového a dalším „přímokrásenským“ či „nepřímokrásenským“ podnikatelům a přátelům. Zvláštní vděk patří samozřejmě těm, kteří „lecčím do tomboly“ krásenský maškarák podporují každoročně a dlouhodobě – z těchto partnerů jmenujme kupříkladu Fit centrum H.E.A.T. Vanilka z Ostravy, které také v rámci podpory pohybu člověka věnovalo do letošní tomboly permanentky v hodnotě několika tisíc korun.

Antonín Tulach