Život v obci

Obecní úřad Krásná

Telefon:

+420 558 692 205
+420 724 164 574

Adresa:

Krásná 287,
pošta Pražmo 739 04

Úřední hodiny:

Po: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:15
St: 8:00 – 11:oo, 11:30 – 16:30

IČ: 00577022
Datová schránka: v5ravp4
Bankovní spojení: 27522781/0100

Chytrá komunikace aktivně zapojuje
občany do dění obce, zvyšuje
informovanost a spokojenost.

» Více informací o mobilním rozhlase

Sportovní den SOPM

Letošní XI. ročník Sportovního dne SOPM (Sdružení obcí povodí Morávky) připadl na 9. září 2023 a organizace se ujala obec Dobrá. Disciplíny v jednotlivých kategoriích (pro 3 družstva dětí, 1 smíšené družstvo dospělých a starosty) jsme znali již dopředu. Nic jsme neponechali náhodě a týden před akcí jsme se všichni, kteří do toho šli a rozhodli se hrdě reprezentovat naši obec, sešli na hřišti obecního úřadu. Chtěli jsme, aby zejména děti věděly, co je čeká a mohly si jednotlivé úkoly předem vyzkoušet. I dospěláci a pan místostarosta, který byl tentokrát pověřen také soutěžit, to vzali velmi zodpovědně a poctivě trénovali.

A jak to probíhalo a všechno dopadlo?

Všichni účastníci soutěžního klání se sešli v sobotu odpoledne za krásného slunečného počasí. Každé družstvo dostalo své stanoviště pro odpočinek, kde jsme byli také výborně občerstveni řízky s chlebem, párky v rohlíku, oplatkami a pitným režimem. Následně započal slavnostní nástup a poté už první disciplína té nejmladší kategorie dětí 6 – 8 let s názvem „Sloní běh“. Děti měly za úkol štafetově běžet ke kruhu, kde měly z rukou vytvořit chobot slona, oběhnout 5x kruh a běžet zpět. Další disciplína určená pro děti ve věku 9 – 11 let byla nazvaná jako „Medvědí chůze“. Dětem byly na nárty připevněny kelímky s popcornem a jejich úkolem bylo dojít s těmito kelímky až ke kbelíku, tam je v co největším počtu vysypat a dojít co nejrychleji nazpět. Poslední novou dětskou disciplínou byla soutěž s názvem „Opičí neplechy“ a úkolem bylo, aby jedno z nejstarších dětí starých 12 – 15 let hodilo tři pytlíky do kbelíku připevněného na hlavě druhého závodníka, a aby následně všechny pytlíky z kbelíku byly vysypány do velkého hrnce, se kterým se držíce jej pohyboval třetí člen týmu se zavázanýma očima. Dětské klání bylo ukončeno společnou tradiční disciplínou, která byla určena pro všech 9 účastníků, a to štafetovým skákáním v pytli. Všechny děti byly velice šikovné, vedlo se jim výborně a také si s nadšením navzájem fandily.

 

Po úspěšné dětské části soutěžení následovaly disciplíny pro dospělé účastníky. První soutěž byla určena pro čtyřčlenné smíšené družstvo. Cílem soutěže bylo v co nejkratším čase dostat barevné balónky do barevných děr na velké desce, a to vždy balónek stejné barvy do stejně barevného otvoru. Tradiční disciplínou pro dospělé byl hod vejcem, kde si naši borci počínali výborně, a proto získali 1. místo. Úplně poslední soutěží byla ta pro starosty či zástupce obce. Tentokrát Krásnou zastupoval pan místostarosta Jirka Stýskal a jeho úkolem bylo nafoukáváním balónku bez použití rukou naskládat plastové kelímky do komínku.

 

V této dospělé části si všichni účastníci vedli výborně, a to zapříčinilo také vítězství naší obce v této soutěži a naši obrovskou radost. Jako třešinku na dortu jsme obdrželi i putovní pohár pro vítěznou obec, díky kterému budeme příští ročník soutěže pořádat u nás na Krásné.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem zúčastněným, kteří si udělali čas a bez jejich velkého nasazení bychom nevyhráli. Jmenovitě Mikulášovi, Dorotce a Šimonovi Přinosilovým v nejmladší kategorii. Evě Plucnarové, Vaškovi Vochalovi a Kubovi Černínovi v kategorii prostřední. Adrianě, Monice Petrovým a Nelle Uhrové. Za dospělé velké díky rodině Petrových, Stýskalových a Přinosilových.

                                                                                                                  Za kulturní výbor Markéta Přinosilová a Šárka Stýskalová